Ciasto odwrócone z jeżynami
Z leśnych owoców można robić zapasy na zimę w postaci dżemów, soków lub nalewek. Można też piec z nich wspaniałe
WięcejZ leśnych owoców można robić zapasy na zimę w postaci dżemów, soków lub nalewek. Można też piec z nich wspaniałe
WięcejJeśli chcesz zachować w słoiku smak lata i jesieni, koniecznie musisz zrobić dżem z jarzębiny i gruszek. Smak ma wyjątkowy
WięcejZupa krem z dyni wydaje się być jesienią obowiązkową pozycją w kuchni. To wspaniałe danie o gładkiej konsystencji i pomarańczowym
WięcejGeranium, roślina doniczkowa niegdyś popularna, potem nieco zapomniana, dziś powraca do łask. Nie tylko ze względów estetycznych, ale także za
WięcejPestki dyni są nie tylko smaczne, zarówno chrupane oddzielnie jako przekąska, jak i w postaci dodatku do potraw. Są także
WięcejCukinia ma smak… nijaki, dlatego tak bardzo sprawdza się jako wypełniacz przetworów, w których wchłania zapach i aromat innych, bardziej
WięcejCzekoladowe, puszyste, wilgotne, wegańskie ciasto z porzeczkami czerwonymi i czarnymi, to zadziwiająco smaczny deser. Dlaczego zadziwiająco? Sceptycznie jestem nastawiona do
WięcejZ bobu można przygotowywać różne dania, może on być składnikiem zupy, sałatki warzywnej, pierogów czy też dodatkiem do dania z
WięcejJeśli lato, to ogórki, jeśli ogórki, to najlepiej z własnego ogrodu, jeśli własne zbiory, to koniecznie osobiście kiszone ogórki małosolne.
WięcejBazylia – jednoroczna roślina, która powinna znaleźć się w każdym przydomowym ogródku lub na balkonie. Dzięki temu zawsze jest pod
Więcej